Venkovní parapet - TAŽENÝ HLINÍKOVÝ

Venkovní parapety - Tažený (extrudovaný) parapety jsou vysoce kvalitní a elegantní parapety. Vyrábějí se z hliníku metodou vysokotlaké extruze (tzv. tažený profil). Vyznačují se především vysokou mechanickou odolností a prostorovou tuhostí, která usnadňuje montáž a zaručuje perfektní výsledný vzhled.

Přední zaoblená hrana a ideální proporce dotváří architektonický detail každé fasády. Hodí se jak k dřevěnným eurooknům tak i k plastovým oknům.

Povrch tažených parapetů je proti mechanickému poškození opatřen plastovou folií, která se po montáži odstraní.

- Možnost nástřiku v jakékoliv barvě RAL.
- Venkovní parapety dodáváme v 5 základních barvách.
- Boční plastové krytky v barvě parapetu

Nákres:

Rozměry:
délka: 6.000 mm
hloubka (šířka): 50-360 mm
s: 1,5-2,8 mm
výška nosu: 25 mm

Boční krytky:

Plastová krytka (montuje se před omítkou)
Velikost: 50 - 360 mm
Síla boku krytky je 2,5 mm

Hliníková krytka (montuje se po omítce)
Velikost: 50 - 360 mm
Síla boku krytky je 2 mm

Hliníková krytka (montuje se před omítkou)
Velikost: 50 - 360 mm
Síla boku krytky je 2 mm

Hlíníková H-spojka (pro nekonečné napojení)
Velikost: 50 - 360 mm

Hliníková R-spojka (pro rohové napojení)
Velikost: 50 - 360 mm

Zaměření:

Rozměr délky venkovního parapetu včetně krytek by měl být minimálně shodný s rozměrem rámu okna. Čistý výrobní rozměr délky venkovního parapetu je o 8-10 mm kratší z důvodu tepelné roztažnosti parapetu. V případě použití hliníkové krytky je pro zajištění dilatace parapetu vhodné do drážky v krytce nanést silikonový transparentní tmel - neutral a krytku od ostění podpěnit PUR pěnou.

Při omítnutí venkovní špalety musí špaleta lícovat s vnitřní hranou krytky. Jelikož je nepřípustné aby byly boční krytky osazeny na parapet pod jiným úhlem než 90o, nesmí být venkovní špaleta rozevřena.

Hloubku (šířku) venkovního parapetu volíme obvykle s ohledem na dostatečnou vzdálenost odkapu stékající vody od fasády. Rozměr měříme od parapetní drážky v rámu okna nebo od parapetní lišty pod rámem okna po hranu omítnuté špalety a vždy připočteme vzdálenost odkapu minimálně 40-60 mm (s dodržením daných šířek).